Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Καράβια όνειρα

"Μικρός Πρίγκιπας: Πού είναι όλοι οι άνθρωποι; Είναι λίγο μοναχικά στην έρημο..."

"Αντίο, είπε η αλεπού. Αυτό είναι το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό. Δε βλέπουμε καλά, παρά με την καρδιά μας..."

Στη 2η ομαδοσυνεργατική εργασία μας με θέμα 

"Καράβια όνειρα" 

για να αποδράσουμε από τον περιορισμένο χώρο του σπιτιού μας, ακολουθήσαμε όχι τον ήρωα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ αλλά τον "Πρίγκιπα των μικρών νησιών του Αιγαίου", όπως ανακαλύψαμε πως είναι το προσωνύμιο του Πειραιώτη ζωγράφου κυρίου Γιάννη Αδαμάκη.

Παρατηρήσαμε τα χρώματα από τους πίνακές του, αναρωτηθήκαμε για τους συμβολισμούς, συγκινηθήκαμε με τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα που ξύπνησαν μέσα μας και "διαβάσαμε" με την αθώα παιδική μας ματιά τα έργα του. 

Εμπνευστήκαμε από την τέχνη του και τολμήσαμε να γίνουμε μικροί ποιητές δημιουργώντας χαϊκού ποιήματα, καθώς και μικροί ζωγράφοι ταξιδεύοντας μέσα από την τέχνη. 

Τέλος, στείλαμε ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις μας για μια συνέντευξη εξ αποστάσεως, που με εγκάρδια τρόπο δέχτηκε ο καλλιτέχνης να βοηθήσει στην πραγματοποίησή της. 

"Χτίζω ένα έργο, όπως ένα παιδί που στήνει τα παιχνίδια του, για να φτιάξει ένα δικό του κόσμο", έγραψε στο ημερολόγιό του ο κύριος Αδαμάκης

Σας ευχαριστούμε που μας αφήσατε να γνωρίσουμε τον χρωματιστό σας κόσμο κι ευχόμαστε να έρθετε και στον μαθητικό μας κόσμο, στην τάξη μας, να σας γνωρίσουμε κι από κοντά, όταν όλα γίνουν πιο ήρεμα γύρω μας.

Με πολλή αγάπη,
οι μαθήτριες και οι μαθητές 
της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας.
Οι δάσκαλοι 
Κώστας και Χρήστος


1. Συνέντευξη εξ αποστάσεως στις ερωτήσεις μας 
από τον κύριο Γιάννη Αδαμάκη

2. Καράβια όνειρα

3. Έμπνευση στη ρότα των ονείρων μας














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου